Lev ett rikt liv trots MS

Att leva med en sjukdom som MS gör livet skörare. Många som lever med MS eller en annan sjukdom blir mer medvetna om livets bräcklighet och vill därför ta vara på det bättre. Oavsett sjukdom eller inte är det en bra idé att försöka ta vara på livet. Om du är senior med MS och vill leva livet fullt ut men inte riktigt har de ekonomiska förutsättningarna för att göra det du vill finns det bra knep för att göra plånboken lite tjockare. Du kan exempelvis utnyttja seniorrabatt för att få saker billigare. Med seniorrabatt kan du få rabatt på fasta utgifter som du har men även på saker som du behöver köpa. Mellanskillnaden som du får genom att använda seniorrabatt kan du lägga på nöjen som berikar livet ytterligare.

Försök att hitta hopp och lust

MS är en sjukdom som går i skov, vilket innebär att du kan leva flera år utan besvär innan nästa fas bryter ut. Eftersom det är svårt att bedöma hur lång tid du har mellan skoven är det viktigt att försöka ta vara på tiden du har däremellan på bästa sätt. Det finns effektiva bromsmediciner som gör att människor som lever med MS kan leva ett fullt normalt liv. Det är viktigt att försöka ha hopp, hitta lusten och inspirationen för att kunna leva ett bra liv. Det är dock lättare sagt än gjort en del gånger.

Ta makten över ditt liv

För att göra ditt liv rikt är det viktigt att du funderar över vad du faktiskt gillar och vad du har för drömmar. Tänk på vad du vill åstadkomma och skriv ner allt du kommer på. Sedan tar du några saker som du brinner lite extra för och gör en plan för hur du ska kunna uppnå det. Det är bra att vara öppen och medveten om det skulle dyka upp nya saker på vägen. Du kan ändra dig på vägens gång och göra något helt annat. Oavsett sjukdom eller ej är det faktiskt viktigt att ta makten för ditt mående och ditt eget liv. Det är bara du som kan göra det värdefullt.

kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment