Lindra dina sjukdomssymtom med renovering

I dagens moderna samhälle spenderar människor allt mer tid inomhus, sannolikt på grund av alla tekniska framsteg som möjliggör att många vardagliga saker görs online. Till exempel är det möjligt att göra allt från att beställa hem mat till att chatta med familjemedlemmar online. Nästan allting kan göra på distans och även om det här är en otrolig milstolpe i samhällets utveckling, så skapar det nya utmaningar. Hemmet får en mer betydelsefull roll i att påverka människors hälsa och välbefinnande. Av denna anledningen har vikten av att skapa ett hälsosamt hem som främjar livskvalitet aldrig varit viktigare.

Förutom samhällets tekniska framsteg är många människor drabbade av olika sjukdomar som gör att de tillbringar majoriteten av tiden inomhus. Ungefär en tredjedel av befolkningen kommer någon gång drabbas av cancer. Kroniska sjukdomar som Multipel Skleros (MS) drabbar för närvarande omkring 18 000 människor i Sverige.

Ett ljus i tunneln är att sjukdomssymtom kan lindras i viss grad av renovering, några exempel är:

  • Golvläggning
  • Naturligt ljusinsläpp
  • Upplyftande färger

Genom den onlinebaserade förmedlaren Built hittar du alla typer av byggtjänster. Det enda du behöver göra för att matcha din offertförfrågan är att fylla i ett formulär och några frågor. Naturligtvis är offerten inte bindande och tjänsten är dessutom gratis att använda. Besök built.se för att börja dra nytta av denna fantastiska tjänst och förvandla ditt hem! Built samarbetar endast med certifierade och kvalificerade hantverkare med en lokal närvaro, så du behöver knappast oroa dig för oseriösa hantverkare.

Härnäst får du inspiration på tre typer av renoveringar som kan lindra dina sjukdomssymtom.

3 sätt att lindra sjukdomssymtom med renovering

1. Golvläggning – Eftersom golven utgör en stor del av hemmet är det inte förvånande att golvläggning kan ha en stor inverkan på hälsan. Genom att byta golv kan du passa på att ta bort mattor som är fulla av kemikalier och en källa till allergener och mögeltillväxt. Vidare kan gamla golv utsätta din hälsa för skadliga föroreningar och toxiner.

2. Naturligt ljusinsläpp – Studier visar att ungefär hälften av befolkningen lider av D-vitaminbrist och detta är starkt förknippat med ohälsa. Om ditt hem är mörkt eller har små fönster kan du må bättre av att renovera för mer ljusinsläpp.

3. Upplyftande färger – Upplyftande färger påverkar ditt humör. Till exempel har blå färger en avkopplande effekt och gula färger uppiggande.

kalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment