Ge stöd och hjälp

Last modified date

För den som fått en MS-diagnos är det både omtumlande och ofattbart. Det kan kännas som att hela världen raserats och att det nu bara kommer gå utför. Just därför är det otroligt viktigt att få stöd och hjälp i den situationen och det kan ske på flera sätt.

Bland det första en drabbad kan vilja göra är att lära sig så mycket som möjligt om sjukdomen och vad den egentligen innebär. Det finns bra information på Vårdguidens hemsida såväl som ett antal föreningar och organisationer för både patienter och anhöriga. Att gå med i en stödgrupp kan vara ett mycket positivt beslut eftersom den som lider av MS kanske vill dela med sig av sina erfarenheter, ställa frågor och lyssna på andra. Det gäller även vänner och familj som kanske inte riktigt vet hur de ska förhålla sig till en närstående som fått diagnosen.

Ge stöd åt forskningen

Det är viktigt att stötta forskningen om MS. På bara några årtionden har kunskapen och behandlingsmetoderna förbättrats avsevärt, men det är fortfarande en bra bit kvar på vägen mot botemedel. Att donera en slant, att organisera ett event eller att ställa upp som frivillig när det behövs är alla utomordentliga sätt att hjälpa till på. Att hjälpa andra är ofta mycket givande och oavsett om en person är drabbad eller inte är saker som gemenskap, information och support avgörande faktorer för att individer med MS ska få hjälp och forskningen om sjukdomen ska gå framåt. Även den minsta gåvan är en viktig beståndsdel i det stora hela. MS är en allvarlig sjukdom som kan drabba precis vem som helst och därför är det fråga om en gemensam kamp.

ivadmin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment